Anti-doping

Voor veel wielerverenigingen lijkt het een ver-van-mijn-bed-show; doping. Toch is het van groot belang om jonge sporters al vroeg bewust te maken van de cultuur die er heeft geheerst in de wielerwereld en de keuzes waarmee jongeren wellicht in aanraking komen. Want een dopingvrije sport staat voor een eerlijke, gezonde en integere manier van sport.

De KNWU heeft naar aanleiding van het rapport van de commissie Sorgdrager een actieplan opgesteld om naar een schone sport toe te werken. In dit plan, ‘Cultuurverandering in de hoogste versnelling’, wordt aandacht besteed aan verschillende pijlers. Ook wielerverenigingen spelen een grote rol in dit plan. Lees hier meer over de pijlers over het anti-dopingplan van de KNWU. Hier lees je wat je zelf met je trainers en renners kunt doen om ook binnen jouw vereniging een anti-dopingcultuur uit te dragen.

Wil je het liefst meteen met iedereen binnen de vereniging aan de slag met anti-doping? Organiseer dan eens een avond en nodig alle clubleden, ouders, begeleiders en trainers uit om samen te praten over doping. Hier vind je een format voor zo'n avond.