Calamiteitenplan

Als organisator van een wielerevenement ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van alle aanwezige sporters, begeleiders, toeschouwers en andere betrokkenen. Met name bij evenementen die in de open lucht plaatsvinden, zijn er veel omstandigheden buiten je invloed die een rol kunnen spelen tijdens de uitvoering van het evenement.

Door het opstellen van een calamiteitenplan bereid je je voor op de bestrijding van een mogelijk incident. Dit lijkt in eerste instantie veel werk, maar bij een jaarlijks terugkerend evenement kun je wederom hetzelfde plan gebruiken.

Voor zowel de organisatoren als voor de hulpverleningsdiensten kan dit calamiteitenplan van bijzonder veel nut zijn omdat alle belangrijke veiligheidsgegevens bij elkaar in een document staan. Door middel van onderstaand calamiteitenplan krijg je een indruk van wat dit inhoudt en is het een stuk makkelijker om deze aan te passen naar je eigen evenement.

Klik hier om naar een standaardmodel van een calamiteitenplan voor (wielersport)evenementen te gaan. Klik verder in het menu aan de linkerzijde om verder te lezen over de andere mogelijkheden die er zijn om je evenement zo veilig mogelijk te houden. Veel hiervan kun je al in de voorbereiding doen, zoals het hierboven besproken calamiteitenplan of het invullen van de VoorZorgAdvies tool. 

 

Meer informatie