Kledingeisen

De kleding van verenigingen moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarnaast is ook de regelgeving van kleding omtrent wedstrijden van belang voor verenigingen bij het ontwerpen van clubkleding. Het gehele kledingreglement is te lezen in de reglementen over de algemene organisatie van de wielersport (vanaf pagina 101). Onderstaande punten sommen globaal de belangrijke zaken op voor de vereniging. Lees echter altijd de officiële regelementen erop na;

  • Iedere vereniging is verplicht het ontwerp van zijn clubkleding voor te leggen aan de KNWU. Na goedkeuring hiervan volgt registratie.
  • De leden van de vereniging zijn verplicht tot het dragen van de clubkleding in wedstrijdverband. Houders van een basislidmaatschap alsmede Amateurs (M/V) en Sportklasse-renners zijn niet verplicht tot het dragen van clubkleding, maar kunnen hiertoe door hun vereniging wel verplicht worden.
  • Er bestaat geen beperking in het aantal sponsoren dat op een trui vermeld mag worden.
  • Het dragen van kleding met aanstootgevende of opruiende teksten/reclame en/of reclame die door de wet of artikelen in de reglementen zijn verboden, worden bestraft volgens de reglementen.