Organisatoren

In de wielersport worden veel mooie evenementen georganiseerd. Van intercubwedstrijden tot nationale of zelfs internationale kampioenschappen; de wielersport leeft in Nederland en veel verenigingen en stichtingen houden zich bezig met de organisatie hiervan. En dat is mooi, want wielerevenementen enthousiasmeren sporters, begeleiders, toeschouwers en sponsoren!

Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod bij de organisatie van een evenement. Vaak willen we meteen aan de slag gaan met het regelen van dingen, maar wanneer je niet een overzicht hebt van wat je wilt bereiken en hoe je iets neer wilt zetten, bestaat de kans dat je de draad kwijtraakt. Daarom is het verstandig om resultaatgericht aan de slag te gaan; bedenk wat je wilt bereiken en zet uiteen in welke stappen je dit denkt te gaan bereiken. De informatie die hier op het Kennisplatform is gezet helpt je hierbij; zo kan je door gebruik te maken van de draaiboeken snel structuur aanbrengen in wat er allemaal uitgevoerd moet worden. Verder worden ook andere onderwerpen die van belang zijn bij de organisatie van een wielerevenement uitvoerig besproken. 

De KNWU is niet de enige organisatie die ondersteuning biedt bij de organisatie van evenementen. Zo heeft het NOC*NSF een modelaanpak evenementen ontworpen, waarin nieuwe organisaties gestructureerd aan de slag gaan met de organisatie van grote evenementen. Ook de regionale sportservicedesks zijn van grote waarde als het gaat om regionale informatie bij de organisatie van evenementen, zoals de beschikbaarheid van regionale subsidies. Tot slot kunnen sponsorproposities aangaande evenementen vorm worden gegeven met hulp van Sport&Zaken; de matchmaker tussen sport en bedrijfsleven.