Sponsoring & Communicatie

Hoewel sponsoring en communicatie misschien verder van de core business van een vereniging afliggen en men zich graag vooral bezig wil houden met het fietsen, zijn deze twee zaken wel cruciaal voor het goed laten draaien van de vereniging.

Communicatie is zowel naar buiten als naar binnen toe onmisbaar. Interne communicatie richt zich op communicatie met leden, over alle zaken die van belang zijn: van trainingstijden tot het beleid dat de vereniging wil volgen. Goede communicatie voorkomt onduidelijkheid en verbetert de betrokkenheid van leden bij de club. Maar wat is 'goede' communicatie? Dit hangt af van welke boodschap er verteld moet worden, aan wie deze gericht is en via welke kanalen deze verspreidt wordt.

Externe communicatie is communicatie die naar buiten is gericht. Dit gaat om communicatie met potentiele leden, gemeentes, sponsoren en iedereen die geen deel uitmaakt van de vereniging. Door een goede communicatie biedt dit je de kans je vereniging goed op de kaart te zetten, jezelf te promoten en een mooi beeld van de vereniging uit te dragen.