Subsidies

In veel gemeentes is er geld gereserveerd ter ondersteuning van sportevenementen. Dit geld kan door middel van een subsidieaanvraag worden toebedeeld aan je evenement, afhankelijk van of het aan de gestelde voorwaarden voldoet. Vaak hebben de voorwaarden te maken met de maatschappelijke waarde van het evenement. De maatschappelijke waarde van je evenement is te vergoten door het toevoegen van relevante side-events waarbij de lokale gemeenschap betrokken wordt. Hierbij kun je denken aan een Rabobank Dikke Banden Race of een ander evenement waarmee de breedtesport in de regio een impuls krijgt.

Het NOC*NSF heeft een subsidiewijzer opgesteld waarmee je snel kunt zien of je evenement in aanmerking komt voor een subsidie. Hierbij wordt echter alleen gekeken naar nationale subsidies, die vaak specifiek gericht zijn op breedtesport en sportstimulering. Klik hier om naar de sportsubsidiewijzer te gaan.

De meeste subsidies worden op regionaal niveau toegewezen. Wil je weten of er binnen jouw gemeente ook subsidies worden gegeven aan sportevenementen, neem dan contact op met de gemeente(s) waarbinnen je evenement plaatsvindt.

Meer informatie

  • De sportsubsidiewijzer van NOC*NSF laat je in een paar minuten zien of je evenement in aanmerking komt voor een subsidie.