Subsidies

Als vereniging kun je op verschillende manieren aanspraak maken op subsidies. Deze kunnen zowel vanuit de rijksoverheid als regionale overheid gegeven worden, of onder de noemer van een groter internationaal project.

Om inzicht te verkrijgen in de verschillende soorten subsidies, heeft het NOC*NSF een sportsubsidiewijzer ontwikkeld. Door het invullen van een korte vragenlijst krijg je snel een overzicht van de subsidies waar je voor in aanmerking kan komen.  Klik hier om naar de sportsubsidiewijzer te gaan.

In deze sportsubsidiewijzer zijn echter alleen de landelijke subsidies verwerkt; doe voor regionale subsidies navraag bij je gemeente. De kans is groot dat zij aparte subsidies hebben voor regionale projecten en sportverenigingen.

Stichting waarborgfonds

Voor grote investeringen, zoals een nieuwe accommodatie, is het voor sportverenigingen vaak lastig een investeerder te vinden die bereid is geld te lenen voor de realisatie van de plannen. Voor deze situaties kan de Stichting Waarborgfonds een oplossing bieden; deze stichting staat garant voor het bedrag dat bij de bank geleend moet worden. Kijk voor meer informatie over deze manier van werken op http://www.sws.nl.