Succesvol sponsors werven

Vooral in tijden van economische crisis is het vinden van sponsoren vaak lastig. Op zulke momenten moet je als vereniging het verschil maken: wat heb jij te bieden waardoor sponsoren hun geld wél in je club willen investeren? Probeer dus creatief te zijn! Onderstaande tips kunnen je helpen op een vernieuwende manier aan de slag te gaan met je sponsorbeleid.

  • Als vereniging bezit je kennis over een specifieke groep mensen; je leden. Ga aan de slag met deze kennis wanneer je op zoek gaat naar sponsoren! Waar bevinden je leden zich, hoe oud zijn ze en waar winkelen ze? Met die informatie kun je sponsoren die op de doelgroep gefocust zijn die past bij jouw vereniging, een aansprekend aanbod doen.
  • Potentiële sponsoren hoef je niet meteen een sponsorcontract onder de neus te schuiven. Laat ze rustig kennis maken met de vereniging en eenmalig een evenement sponsoren. Lees hier het verhaal over hoe de Businessclub van DRC de Mol potentiële sponsoren enthousiast maakt voor het sponsorschap!
  • Durf buiten de kaders te denken. Waarom zou je alleen op je shirt de sponsoren zetten? Je kan ook je clubparcours een naam van een sponsor geven.
  • Wellicht overbodig, maar toch goed om te bedenken: als de vereniging een goede uitstraling heeft, zijn sponsoren eerder enthousiast om in de club te investeren. Zorg dus (en dat is natuurlijk niet alleen voor de sponsoren fijn) dat alles binnen de vereniging op rolletjes loopt en dat je leden trots zijn op hun lidmaatschap.