Talentherkenning en -ontwikkeling

De KNWU heeft zich ten doel gesteld dé talentopleider van de wereld te worden. Dit gebeurt onder het motto 'opleiden en opvangen', waarbij we inzetten op een leven lang actief betrokken zijn in de wielersport. 

 

Talentherkenning en -ontwikkeling gebeurt binnen de bond volgens de richtlijnen van het KNWU Wielerplan, waarin de ambitie op te leiden tot succesvolle topsporters duidelijk naar voren komt. De verdere opleidingsstructuur binnen de KNWU (RTC's, NTC's, Nationale Selecties e.d.) zijn allen gebaseerd op het KNWU Wielerplan.

Naast dit document kent de KNWU nog meer documenten die gerelateerd zijn aan de talentherkenning- en ontwikkeling binnen de bond. Elk van deze documenten heeft zijn eigen nut binnen de opleidingsstructuur, maar kan niet los gezien worden van het grotere geheel dat uiteen is gezet in het Wielerplan. 

Talentherkenning begint al op jonge leeftijd. Talent zit overal; ook bij jouw vereniging zijn sporters actief die wellicht een grote toekomst voor zich in het verschiet hebben liggen. Met de documenten die in dit hoofdstuk aangeboden worden, kun je verslaglegging doen van de ontwikkeling van talenten en maak je kennis met de opleidingsstructuur van de KNWU. Op die manier kan je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talenten en geef je ze een eerste zetje in de rug op weg naar de top. Want de KNWU is er ook voor de kampioenen van de toekomst.