Verdieping en uitbreiding

Reguliere trainingen kunnen bijna eindeloos verdiept en uitgebreid worden. Door het toevoegen van een paar kleine details of nieuwe vormen kan een training weer 'als nieuw' aanvoelen. Onderstaand vind je een aantal documenten die je nieuwe inzichten kunnen geven bij het verdiepen of uitbreiden van je trainingen.

Ook op het gebied van trainingsleer zijn er veel interessante informatiebronnen te vinden. Onderstaand zal een kort overzicht hiervan gegeven worden.

Meer informatie

Uitbreiding trainingen

Verdieping en achtergrond trainingsleer

  • Op Sportscience (Engels) is een overzicht te vinden met peer-reviewed onderzoek op sportgebied. Hierbij is te denken aan onderzoeken naar medicijnen, voeding en training. Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle infographics met daarin de conclusies van onderzoeken.
  • Vergelijkbaar met Sportscience is het ook Engelstalige Journal of Sports Science & Medicine. Hierin worden viermaal per jaar wetenschappelijke onderzoeken, reviews en uitkomsten van congressen besproken.
  • Ook op Sportsscientists (Engels) wordt een uitgebreid overzicht van onderzoeken besproken. Onderwerpen die naar voren komen zijn onder andere doping, psychologie, gewichtsverlies e.d.
  • Het Journal of Science and Medicine in Sport (Engels) biedt een overzicht van artikelen en onderzoeken over sport en gezondheid.
  • GSSI (Engels) biedt een overzicht van verschillende onderzoeken op het gebied van sportvoeding, training & prestatie en gezondheid. Hoewel de link met de sponsor van de site erg duidelijk is, biedt de site toch interessante achtergronden.
  • Het Nederlandstalige alternatief voor bovenstaande websites is TopSportTopics. Op deze site worden samenvattingen gegeven van internationaal sportwetenschappelijk onderzoek. Daarnaast worden interessante factsheets aangeboden. 
  • Het Nederlandse instituut dat zich bezig houdt met sport, is het NISB. Zij publiceren dan ook regelmatig cijfers en onderzoeken over de Nederlandse sportwereld.
  • Een uitgebreide database van alle biomedische literatuur is te vinden op PubMed. Indien er een specifiek onderwerp is waar men in geïnteresseerd is, kan er in deze database naar relevante onderzoeken worden gezocht.
  • Op zoek naar visuele samenvattingen van wetenschappelijke onderzoeken? Op deze Franse site vind je mooie (engelstalige) infographics van verschillende relevante sportonderzoeken.