Verkeersregelaars

Tijdens een wielerevenement dat plaatsvindt op de openbare weg of waarbij veel logistieke zaken gemoeid zijn, wordt het aangeraden om verkeersregelaars in te schakelen. Zij zetten wegen af en zien erop toe dat de openbare weg tijdelijk afgesloten is van verkeer ten behoeve van het evenement. Het inzetten van verkeersregelaars kan op twee manieren gebeuren, te weten door het inschakelen van professionele verkeersregelaars of door eenmalig gebruik te maken van verkeersregelaars die zelf geworven moeten worden.

Professionele verkeersregelaars zijn in te huren bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Een andere optie is om zelf vrijwilligers te werven en deze in te zetten als verkeersregelaar; hiervoor dienen de verkeersregelaars een uitgebreide theoretische instructie te volgen alvorens aan de slag te mogen. De verkeersregelaars worden dan aangesteld per evenement of voor een periode van hoogstens 12 maanden. Verkeersregelaars moeten minstens 16 jaar oud zijn en moeten tijdens de uitoefening van hun taak een fluorescerend hesje dragen. De exacte regelgeving omtrent de aanstelling van verkeersregelaars is hier te lezen.

De opleiding van verkeersregelaars kan via e-learning. Deze opleiding is gratis. Kijk hiervoor op www.verkeersregelaarsexamen.nl

Meer informatie